درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1394/6/14 - 06:23:09
تعداد بازدید: 1202
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

«رحمانی فضلی» در کابل چه گفت؛ از نگاه ایران به مهاجرین تا گسترش مناسبات و مبارزه با تهدیدات
«رحمانی فضلی» در کابل چه گفت؛ از نگاه ایران به مهاجرین تا گسترش مناسبات و مبارزه با تهدیدات

وزیر کشور(داخله) جمهوری اسلامی ایران در حالی به سفر خود به کابل پایان داد که تاکید وی بر اهتمام جدی تهران برای حل مشکلات مهاجران افغانستانی و ضرورت مبارزه مشترک ایران و افغانستان با موضوع افراط، بخشی از مهمترین محورهای سفر وی بود.

به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از خبرگزاری فارس، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران در حالی به سفر خود به کابل پایان داد که تاکید وی بر اهتمام جدی تهران برای حل مشکلات مهاجران افغانستانی و ضرورت مبارزه مشترک ایران و افغانستان با موضوع افراط، بخشی از مهم‌ترین محورهای سفر وی بود.

(عبدالرضا رحمانی فضلی) در رأس هیئتی از مقامات ایرانی متشکل از معاونان وزارت کشور، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت مورد استقبال (سیدحسین عالمی بلخی) وزیر امور مهاجران افغانستان و (محمد رضا بهرامی) قرار گرفت و پس از آن به دیدار با مقامات افغانستان پرداخت.

وزیر کشور ایران در این سفر ضمن شرکت و سخنرانی در نشست همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای (ریکا) با (اشرف‌غنی) رئیس جمهور، (عبدالله عبدالله) رئیس شورای اجرایی، (حنیف اتمر) مشاور امنیت ملی، (نورالحق علومی) وزیر کشور، وزیر مهاجران و (محمد اکلیل حکیمی) وزیر دارایی افغانستان دیدار کرد.

نگاه تغییرناپذیر ایران به مهاجران افغانستانی

در نخستین دیدار وی که با وزیر مهاجران افغانستان بود، بر مسئله حل مشکلات مهاجران افغانستان تاکید کرده و گفت: برای حل این موضوع باید شناخت کافی و انگیزه‌ها و فعالیت‌های لازم برای حل مسئله در کنار هم وجود داشته باشند.

وزیر کشور ایران بر لزوم انجام بحث‌های کارشناسی برای حل مسئله مهاجرین در یک زمان‌بندی مشخص تاکید کرد و گفت: نیت خیرخواهانه ایران نسبت به مهاجران، تغییر ناپذیر خواهد بود.

رحمانی فضلی خواستار اولویت‌بندی در مباحث مربوط به حل مسئله مهاجرین افغانستان در ایران شد و گفت: باید اقدامات لازم در این زمینه بر مبنای یک زمان‌بندی دقیق دنبال شود.

وزیر امور مهاجرین افغانستان در این دیدار از فرمان رهبر انقلاب اسلامی ایران برای تحصیل فرزندان مهاجرین غیرمجاز ساکن در ایران و میزبانی سخاوت‌مندانه جمهوری اسلامی ایران از مهاجرین در 40 سال گذشته قدردانی کرد.

آمادگی پلیس ایران برای انتقال تجربیات

پس از دیدار وزیر کشور ایران با وزیر مهاجران افغانستان، وی با همتای افغانستانی خود دیدار و بر امنیت افغانستان تأکید کرده و گفت: رد پای بیگانگان در حوادث اخیر افغانستان انکارناپذیر است.

وزیر کشور ایران در این دیدار افزود: همکاری‌های تهران و کابل در عرصه‌های (امنیت داخلی)، (اتباع)، (مبارزه با تروریسم)، (قاچاق مواد مخدر) و (قاچاق انسان) باید جدی‌تر از گذشته دنبال شود.

وی در این دیدار آمادگی پلیس ایران را برای انتقال تجربه‌های آموزشی و امنیتی به همتایان خود در افغانستان اعلام کرد و افزود: باید تلاش کنیم تا هر 2 ملت در صلح و امنیت و در مسیر توسعه و رفاه عمومی قرار گیرند.

رحمانی فضلی که رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران – افغانستان نیز است، افزود: فقر ریشه تمامی فسادها و ناامنی‌ها است و برقراری امنیت پایدار در گرو بهبود وضعیت مردم خواهد بود.

وزیر کشور بر همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان در زمینه‌های ترانزیت، معادن، کشاورزی و تجارت برای پیشرفت و بهبود وضعیت مردم تاکید کرد.

رحمانی فضلی اظهار امیدواری کرد: نشست بین‌المللی همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای برای افغانستان، گام مهمی در راستای توسعه افغانستان و تامین زیرساخت‌های این کشور باشد.

وی افزود: نگاه ایران به افغانستان برادرانه است و چه در دوران جهاد مردم افغانستان و چه پس از آن، همواره از افغانستان حمایت کردیم.

فضلی تصریح کرد: فعالیت کمیته‌های مشترک 2 کشور در موضوع مبارزه با مواد مخدر باید جدی‌تر از گذشته دنبال شود.

وزیر کشور افغانستان نیز در این دیدار با استقبال از پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران، ابراز امیدواری کرد: زمینه‌های دوستی ایران و افغانستان هر روز عمیق‌تر شود.

مبارزه با تهدیدات امنیتی اولویت امنیت ملی ایران

رحمانی فضلی در این سفر با (حنیف اتمر) مشاور امنیت ملی نیز دیدار کرد و 2 طرف در مورد مسائل امنیتی کشورهای منطقه بحث و گفت‌وگو کردند.

اتمر در این دیدار گفت: از بین‌بردن لانه‌های تروریسم و تهدیدهای منطقه‌ای نیازمند تلاش مشترک کشورهای منطقه است و افغانستان آماده همکاری همه جانبه با ایران در این رابطه است.

اتمر افزود: افغانستان با ورود تروریسم از مرزهای این کشور آسیب می‌بیند و مردم این کشور قربانی شوم تروریسم شده‌اند و رفع این تهدیدها، نیازمند مبارزه مشترک ایران و افغانستان خواهد بود.

افغانستان و ایران حدود 940 کیلومتر مرز مشترک دارند که قاچاق مواد مخدر و انسان از طریق این مرز طولانی از نگرانی‌های عمده 2 کشور شناخته می‌شود.

رحمانی فضلی نیز در این دیدار، رابطه ایران و افغانستان، را مستقل و برپایه برادری و همسایگی دانست و گفت: ایران متعهد به همکاری در امر مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی است و از بین بردن تهدیدهای جدید امنیتی از اولویت‌های امنیت ملی ایران به شمار می‌رود.

فصل جدیدی از همکاری‌های ایران و افغانستان

وزیر کشور ایران در این سفر با رئیس شورای اجرایی افغانستان نیز دیدار کرد و  گفت: فصل جدیدی از همکاری‌های ایران و افغانستان رقم می‌خورد.

وی در دیدار با عبدالله، تشکیل دولت (وحدت ملی) افغانستان را فرصت مناسبی برای ایجاد جهش در روابط و مناسبات 2 ملت و دولت برشمرد.

رحمانی فضلی با اشاره به توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و 1+5 بر استمرار سیاست ایران مبنی بر اولویت همسایه‌ها و کشورهای منطقه تأکید کرد و بهبود شرایط را برای توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و امنیتی، قابل توجه دانست.

وی که رئیس شورای امنیت کشور ایران نیز است، از افراط‌گرایی و تروریسم به عنوان مهم‌ترین عامل از بین بردن هماهنگی و همگرایی کشورهای منطقه نام برد و با اشاره به ماهیت ضد اسلامی این تحولات، بر ضرورت تلاش مشترک برای مهار این امواج ضد انسانی و ضد اسلامی تأکید کرد.

وی با اشاره به راهبرد ابلاغی رهبر انقلاب اسلامی ایران در خصوص اقتصاد مقاومتی افزود: ایران در کنار این راهبرد، اولویت ویژه‌ای برای توسعه روابط همه جانبه با همسایگان قائل است و انتظار دارد در مسیر این همکاری‌ها، شاهد اقدامات متوازن و متقابل کشورهای منطقه از جمله افغانستان باشد.

رحمانی فضلی انتخاب وزیر کشور به عنوان رئیس طرف ایرانی این کمیسیون را ناشی از عزم راسخ وزارت کشور جمهوری اسلامی در حوزه‌های مختلف تعامل و همکاری‌های 2 کشور دانست و اظهار امیدواری کرد: از این مجال برای توسعه عملی و واقعی مناسبات استفاده شود.

وی با اشاره به تشکیل کمیته‌های تخصصی مشترک در ذیل کمیسیون مشترک همکاری‌های 2 کشور پس از سفر رئیس جمهور افغانستان به تهران، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای ارائه نتایج پیگیری‌ها و اقدامات کمیته‌ها در کمیسیون مشترک و میزبانی برگزاری نشست این کمیسیون در آبان‌ماه سال جاری در تهران اعلام کرد.

وزیر کشور ایران در این دیدار ابراز امیدواری کرد: با نهایی‌شدن پیگیری‌های طرف افغانستانی، شاهد شکوفایی عملی در پرتو کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی 2 کشور باشیم.

وی در این دیدار با توصیف اراده حاکم بر ارکان رهبری افغانستان به عنوان یک اراده توأم با عقلانیت و با در نظرداشت منافع ملی، موفقیت دولت و ملت افغانستان را با اهمیت دانست و با اشاره به تجربیات چندین دهه گذشته، شکست پدیده‌هایی از قبیل داعش را در این منطقه قطعی خواند و گفت که بازگشت این خشونت به دامن پدید آورندگان آن، اجتناب ناپذیر خواهد بود.

رحمانی فضلی مسئولیت عبدالله را به عنوان رئیس اجرایی دولت و سایر ارکان دولت وحدت ملی افغانستان را مغتنم دانست و تصریح کرد: فصل جدیدی از همکاری‌های اقتصادی بین ایران و افغانستان رقم خواهد خورد.

عبدالله نیز با تشکر از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از مردم افغانستان، بر اهتمام افغانستان برای استفاده از فرصت همکاری‌های 2 کشور تأکید کرد.

وی با اشاره به استمرار حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از افغانستان در شرایط مختلف، تداوم این حمایت‌ها را ناشی از حسن نیت و سعه صدر جمهوری اسلامی ایران دانست.

رئیس شورای اجرایی با تبریک مجدد توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 ابراز علاقه کرد که شاهد قدم‌های مثبت بعدی در این عرصه باشیم.

وی با اشاره به پدیده داعش به عنوان مصداقی از نابسامانی‌هایی که افغانستان در سال‌های طولانی از نمونه‌های پیشین آن آسیب دیده و اکنون مصادیق جدید آن بخش عمده منطقه را تحت آسیب قرار داده است، جمهوری اسلامی ایران را دارای تجربه ارزنده‌ای در مقابله با این پدیده در مناطق مختلف دانست و نقش آفرینی ایران در مقابله با چنین مظاهر افراط‌گرایی را اساسی توصیف کرد.

عبدالله با اشاره به کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بین 2 کشور، خاطر نشان کرد: از هیچ تلاشی برای رونق بیشتر در این عرصه دریغ نخواهد کرد.

وی دیدگاه دولت افغانستان را در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران، واحد و دارای وحدت نظر دانست و افزود: حُسن نیت دولت جمهوری اسلامی ایران در قبال ملت و دولت افغانستان قابل تقدیر است.

ثبات افغانستان ثبات ایران است

پس از دیدار با عبدالله، وزیر کشور ایران با (محمد اشرف‌غنی) رئیس جمهور افغانستان دیدار کرد و 2 طرف روی همکاری‌های دوجانبه اقتصادی، امنیتی و سیاسی تأکید کردند.

رحمانی در دیدار با اشرف‌غنی تهدید افغانستان را تهدید ایران دانست و اعلام کرد: ایران آمادگی همکاری برای از بین بردن این تهدیدات را دارد.

رئیس جمهور افغانستان نیز در این دیدار با تأکید به گسترش همکاری‌ها میان 2 کشور گفت: مراکز گمرکی باید در مرزهای افغانستان – ایران افزایش یابد و این اقدام می‌تواند زمینه گسترش و تقویت تجارت را به میان آورده و فرصت‌های شغلی ایجاد کند.

امیدواری بر عملی شدن توافقات (ریکا 6)

رحمانی فضلی پس از دیدار با رئیس جمهور با (صلاح‌الدین ربانی) وزیر امور خارجه افغانستان نیز دیدار کرده و گفت: توافقات انجام شده در نشست همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای جامه عمل بپوشد.

در این دیدار وزیر امور خارجه افغانستان، از شرکت وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران در این کنفرانس ابراز امتنان کرد.

رحمانی فضلی از دعوت جمهوری اسلامی افغانستان برای شرکت وی در نشست ریکا 6 تشکر کرد و ابراز امیدواری نمود توافقات برآمده از این نشست جامه عمل بپوشد.

در این دیدار، 2 طرف در مورد مهاجرین افغانستان مقیم ایران، مبارزه مشترک علیه مواد مخدر و قاچاق آن، همکاری‌ها در کمیسیون‌های مشترک اقتصادی و امنیتی بین 2 کشور بحث و گفت‌وگو کردند.

کابل روزهای پنجشنبه و جمعه میزبان ششمین نشست بین‌المللی همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای برای افغانستان بود و مقامات 30 کشور و نمایندگان 40 سازمان بین‌المللی در این نشست شرکت کرده بودند.

دولت وحدت ملی افغانستان در این نشست تلاش کرد که نظر کشورهای شرکت کننده در این نشست را برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های زیربنایی افغانستان، از جمله راه‌های ارتباطی، انرژی و تجارت و بازرگانی جلب کند.

رحمانی فضلی، وزیر کشور افغانستان رئیس هیئت ایرانی شرکت کننده در این نشست بود که با مقامات افغانستان در حاشیه آن دیدار کرد.

وی یکی از سخنرانان اصلی این نشست نیز بود و روز جمعه به ایراد سخن پرداخت و آمادگی تهران در بخش‌های اقتصادی و امنیتی را به ملت و دولت افغانستان اعلام کرد.

پس از پایان دیدارها و نشست بین‌المللی همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای، وزیر کشور ایران ساعت 9 شب گذشته به همراه هیئت ایرانی کابل را به مقصد تهران ترک کرد.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/4126






*
*

*



نیز بخوانید

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان


ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش


بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید


حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود


امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند


داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است


حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است


بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان


تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان


ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت


سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد


ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد


به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم


کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت


عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد


موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم


امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است


طالبان توضیحی برای ممنوعیت تحصیل دختران ندارد


ترامپ سیاست بایدن را در قبال افغانستان احمقانه خواند


اشرف غنیِ روانی و دیوانه، ملت را تباه کرد


دیدار استانکزی با کاردار بریتانیا در افغانستان


چین خواستار آزاد سازی ذخایر ارزی افغانستان شد


شرکت چند شهروند چینی در مراسم فاتحه حقانی


لغو تحریم‌ها برای حمایت از حقوق بشر ضروری است


ترور حقانی پیام مستقیم آی‌اس‌آی به طالبان است





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.